Tuesday, June 19, 2007

GRRRRRR..ACE in your FACE


Ase ton Ace kai prospa8hse, na krathseis to fileto
Giati mexri ki ayto sto parelthon, sou eixe askhsei “veto”

H gomena pou xtyphsa, eixe mono mia sxesh
Parth kalytera esy, afou “par8ena” sou aresei

Gia loxous kai gia peziko, egw pote den kserw
Apla me yfos prospathw, sta nera mou na th ferw

Oso eisai eksw ap’to xoro, panέykola les pipes
Kai ta balls pou exw egw, esy pote sou den ta eixes

Mou les oti eimai pswnio, kai Stoccoglyfos prwtos
Ma esy ton teleytaio kairo mas to paizeis “kamarwtos”

Esy mas ta’xes prhksei na pame oloi sth Romh
Na kaneis to kommati sou, na doume Sot pou ksesalwnei

Esy foras tous romvous, esy pswnizeis Furla
Esy eisai o “dhthen”, all the way kai me tampourla

Thanks pou mou th “xarises”, giati mou eixe “zarwsei”
Gine an thes kai pio sklhros mporei kai kapoia na psarwsei

Eisai o matcho antras pou olous tous “gamaei”
me eikosaponto pouli, kaneis den sou “milaei”

to “filetaki” pou pswnizeis prepei na to prosexeis
frontise na to xairesai – mono ayto mporeis na exeis

Mono etsi tha niwtheis gia panta asfalήs
To kserei to “fileto” to kseroume ki emeis

1 comment:

0xvm said...

Συνταγή:
Μπουκιές από φιλέτο με αρακά και ροκφόρ

Υλικά:

* 2 κιλά μοσχαρίσιο ή χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κυβάκια (μπουκιές)
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 3-4 κουτελιές της σούπας ελαιόλαδο
* 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
* 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
* 2 κουταλίες της σούπας γούστερ σος
* 100 ml κρασί λευκό
* 100 ml κρέμα γάλακτος
* 80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πηρούνι
* 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
* αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε τα κρεμμύδια και το κρέας, αφού προηγουμένως το αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος και κατόπιν προσθέτετε τον αρακά και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το ρκέας και τον αρακά και προσθέτετε στο ζουμί του φαγητού την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ροκφόρ. Μόλις η σάλτσα δέσει τη σερβίρετε μαζί με το φαγητό.